The love of art…

… the art of love.

DSCF7009A

DSCF7008A

“There is nothing more truly artistic than to love people.” ~ Vincent van Gogh

Artwork by PBOY – Pascal Boyart

Advertisements

11 thoughts on “The love of art…

 1. Ha Anjo,
  Ik bekijk je foto’s normaal gesproken (ook) op de laptop omdat ik dan meer zie. Maar het was er nog niet van gekomen. Ik zie Van Gogh met een scheermes, dat is wel duidelijk en ik zie ook iemand die als het ware zijn rechteroor “afschermt” met zijn gsm. Ik vermoed dat je daar echter niet op duidde?
  Het is mij trouwens nog steeds niet echt duidelijk of hij nou zijn linker- of rechteroor verminkte gezien de verschillende foto’s van schilderijen waar hij opstaat met een verbonden oor. Ik ben benieuwd naar je reactie.

  Like

 2. En het is qua stijl natuurlijk eerder een soort pointillisme in plaats van de expressionistische manier van werken van Van Gogh…?

  Like

 3. Hallo Jo, altijd van de partij om het antwoord te zoeken. Dank je! 🙂

  Goede keuze om ook op je laptop te kijken. Telefoons doen niet altijd eer aan foto’s.

  Het antwoord dat je geeft over de persoon die voorbij loopt is ook het antwoord dat ik van mijn vriend kreeg. Niet wat ik in gedachte had…

  Ik zie de ironie meer in de door mij gekozen spreuk en het feit dat het er naar uitziet dat Van Gogh ze gaat aanvallen. Liefde voor mensen… Maar niet heel veel… Terwijl dat wel de basis van mijn blog is! 😉

  Like

  • De spreuk die erbij staat heeft wel mijn aandacht gehad. Ik dacht het volgende. Bij de liefde voor mensen hoorde klaarblijkelijk op een gegeven moment niet (meer) de liefde voor zichzelf gezien de verminking die Van Gogh zichzelf toebracht. Het tafereel doet me trouwens denken aan een (mannen) toiletruimte in een restaurant waarboven het urinoir op ooghoogte een foto hing van twee vrouwelijke koks die (in de keuken) vervaarlijk met messen zwaaiden. Een foto die me tamelijk ongemakkelijk liet voelen. Dat zul je begrijpen. Ik heb de foto volgens mij later gewist. Jammer, want nu zou hij wel van pas gekomen zijn.

   Liked by 1 person

   • Ik kan me helemaal voorstellen dat je je in die toiletruimte niet helemaal op je gemak voelde. hahahaha

    Ik denk trouwens dat liefde voor anderen soms makkelijker is dan liefde voor jezelf. Alhoewel de liefde voor de anderen in dat geval denk ik meer een nood (zoeken naar een bevestiging van jezelf) is dan oprechte liefde…

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s